Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Succesvol starten als ondernemer in Westfriesland

Heb je plannen om als inwoner van de regio Westfriesland te starten als ondernemer, dan hebben we goed nieuws. De regio Westfriesland hecht veel waarde aan het ondernemerschap en biedt, in samenwerking met Stichting Startersloket, verschillende diensten aan om jou te helpen bij een succesvolle start als ondernemer. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij een goede voorbereiding op het ondernemerschap en in welke vormen van ondersteuning er beschikbaar zijn.

Zo start je goed voorbereid als ondernemer!

Oriëntatie

Heb je plannen om te gaan starten als ondernemer? Oriënteer je dan goed op alles wat daarbij komt kijken. Van het schrijven van een ondernemingsplan, het werven van klanten tot boekhouding en juridische zaken. Laat je goed informeren en neem als inwoner in de regio Westfriesland gratis deel aan de webinars voor de startende ondernemer. Kijk hier voor het actuele aanbod en meld je direct aan! In de kennisbank staan veel artikelen om je verder in te lezen. Toch nog vragen? Bel of chat dan met een startersadviseur van het Startersloket.

In sommige situaties zijn er mogelijkheden om begeleidt te worden in de voorbereiding op het ondernemerschap. Wil je starten met ondernemen vanuit een uitkering informeer dan bij de uitkeringsinstantie wat de mogelijkheden zijn. Zijn er geen passende mogelijkheden meld je dan, via ons contactformulier, aan bij het mobiliteitsteam (RMT) Noord-Holland Noord.

Ondernemingsplan

Na een goeie oriëntatie nog steeds overtuigd om te starten als ondernemer? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met jouw ondernemingsplan. In dit plan werk je jouw ideeën verder uit en kijk je kritisch naar de (financiële) haalbaarheid van jouw plannen. In het ondernemingsplan heb je aandacht voor je eigen ondernemersvaardigheden, kijk je naar je aanbod, de markt en de concurrentie, zorg je voor de juiste structuur en organisatie en breng je de financiële gevolgen in kaart. Ontdek in 10 stappen hoe je dit verwerkt in het ondernemingsplan en ga aan de slag met ons invulmodel.

Zoals hierboven beschreven zijn er soms mogelijkheden om vanuit de overheid/gemeente begeleidt te worden. Dat kan ook gelden bij het opstellen van een ondernemingsplan. Mocht je zelf bereid zijn om te investeren in een goede voorbereiding en een goed ondernemingsplan kijk dan hier wat het Startersloket voor jou kan betekenen en vraag vrijblijvend een offerte op. De kosten die jij maakt zijn uiteraard aftrekbaar als je straks ondernemer bent!

Huisvesting

Je plannen worden steeds concreter. Een goed moment om te kijken naar de juiste vestigingsplek voor jouw onderneming. Indien passend binnen de eigen situatie en regels de van de gemeente kan je besluiten om je bedrijf vanuit huis te starten. Een (flex) plek binnen een verzamelgebouw in de regio kan ook veel voordelen bieden of wellicht ga je op zoek naar een pand op 1 van de bedrijventerreinen binnen de regio Westfriesland. Belangrijk is dat je goed onderzoekt of de locatie die je kiest geschikt is voor jouw ondernemingsactiviteiten. Raadpleeg hiervoor het bestemmingsplan.

Netwerken

Ondernemer doe je niet alleen. De meest succesvolle ondernemers hebben een groot netwerk. Binnen de regio Westfriesland zijn er ondernemersverenigingen waar je lid van kan worden. Ook social media is een belangrijk middels om je netwerk te vergroten. Voor ondernemers zijn er diverse groepen te vinden waarbij je kan aansluiten. Denk bijvoorbeeld eens aan zzpdurfte vragen op facebook.

Financiering / Subsidie

Veel startende ondernemers hebben financiële middelen nodig om hun plannen te kunnen uitvoeren. In bijna alle gevallen is het meebrengen van eigen geld noodzakelijk. Waar nodig dient dit aangevuld te worden met andere financiële middelen. Je kan hierbij denken aan geld van de bank, microfinanciering of crowdfunding. Een veel gestelde vraag is of er ook subsidies zijn voor startende ondernemers. In de regel zijn die er niet. Echter regionaal of bijvoorbeeld per sector of thema zijn er soms wel middelen beschikbaar. Check de subsidie- financieringswijzer welke regelingen er beschikbaar zijn.

Over de regio Westfriesland

De regio West-Friesland bestaat uit 7 gemeenten: Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

De regio West-Friesland omvat o.a. de steden en dorpen Aartswoud, Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, Enkhuizen, De Goorn, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lambertschaag, Lutjebroek, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spanbroek, Spierdijk, Twisk, Ursem, Venhuizen, Wadway, De Weere, Wervershoof, Westwoud, Wijdenes, Wognum, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk Oost en Zwaagdijk West.


Contactformulier

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2022

Vanaf vandaag krijg je als (startende) ondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. Je mag alleen nog met toestemming consumenten bellen voor een verkoopgesprek, er komt statiegeld op kleine plastic flesjes en de btw-regels voor internationale webshops veranderen. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.

Heropening samenleving zorgt voor fors meer cateringbedrijven

Er waren in mei 61 procent meer startende bedrijven in de horeca dan in dezelfde maand vorig jaar. Die stijging is bijna volledig toe te schrijven aan de eventcatering, meldt de Kamer van Koophandel (KVK) woensdag. Volgens hoogleraar Erik Stam heeft dat alles te maken met het wegvallen van de coronamaatregelen.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Lees meer
Succesvol starten als ondernemer in Westfriesland
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer