Omschrijf je motivatie om te gaan ondernemen

Iedere (mogelijk) startende ondernemer heeft zo zijn eigen motivatie om te gaan ondernemen. Wat zijn jouw redenen om te starten met een eigen bedrijf en wat wil je er mee bereiken?

Meer info

Ontdek je sterke en zwakke punten als ondernemer

Kijk eens kritisch in de spiegel en ontdek jouw sterke en zwakke punten als ondernemer. Welke eigenschappen kan je goed gebruiken en welke kwaliteiten moet je verder ontwikkelen?

Meer info

Breng je netwerk in kaart

Alleen ga je sneller samen kom je verder! Kijk eens binnen je eigen kennissenkring wie jou kan helpen bij het ondernemerschap en vergroot je netwerk!

Meer info

Beschrijf je bedrijfsidee

Wat is jouw antwoord als iemand vraagt wat je precies gaat doen? Kan jij dit kort, pakkend en overtuigend overbrengen?

Meer info

Benoem jouw belangrijkste succes- en faalfactoren

Leg uit waarom de onderneming een succes gaat worden. Wat is de kracht van jouw idee en zijn er wellicht ook nog valkuilen te bedenken?

Meer info

Bepaal de juiste doelgroep

Onderzoek wie er allemaal behoefte heeft aan jouw producten en/of diensten. Op welke klantgroepen, branches en sectoren ga jij je richten? Denk creatief, durf te kiezen en bepaal jouw ideale klant(groep)!

Meer info

Leer je klanten beter kennen

Verdiep je goed in de kenmerken en het gedrag van je klanten! Omschrijf hun kenmerken en behoeftes en pas jouw aanbod hierop aan!

Meer info

Doe marktonderzoek

Kijk goed om je heen, van lokaal tot internationaal. Wat zijn de trends en toekomstverwachtingen in jouw branche. Ga op zoek naar kansen en ontwijk bedreigingen!

Meer info

Analyseer je concurrenten

Je bent vast niet de enige aanbieder op de markt. Inventariseer jouw directe en indirecte concurrenten en kijk eens hoe zij het aanpakken!

Meer info

Bepaal je onderscheidend vermogen

Nu je weet wat er in de markt speelt en wie er allemaal aanwezig zijn, kan je jouw marktpositie kiezen! Omschrijf eens hoe jij opvalt in de markt en waarom klanten juist voor jouw aanbod kiezen.

Meer info

Bepaal je huisstijl en imago

Hoe val jij op in de markt? Spreek je doelgroep aan met een passend logo, goede kleurkeuzes en de juiste woorden. Uiteraard passend bij jouw aanbod en werkwijze!

Meer info

Bedenk de juiste marketingactiviteiten

Welke online en offline activiteiten ga je straks ondernemen om klanten te vinden en te binden. Bepaal jouw marketingstrategie met 6 B’s!

Meer info

Kies de juiste rechtsvorm

Er zijn verschillende mogelijkheden om je onderneming te starten. Bepaal welke vorm het beste past bij jouw situatie!

Meer info

Kies een passende bedrijfs- en domeinnaam

Met welke naam treed jij straks naar buiten? Bedenk een passende naam voor jouw bedrijf en je website. En vergeet niet even te controleren of de namen al gebruikt worden door anderen!

Meer info

Kies de juiste verzekeringen

Ondernemen is risico nemen en risico lopen. Schat jou risico’s dus goed in en sluit waar nodig passende verzekeringen af.

Meer info

Verdiep je in wet- en regelgeving

Je hebt mooie ideeën en grote plannen! Vergeet echter niet te controleren of deze wel passend zijn binnen de huidige en toekomstige wetten en regels. Zo voorkom je veel frustraties, onnodige kosten en mogelijke boetes.

Meer info

Zet een goede administratie op

Hou je administratie goed op orde om zicht te houden op de prestaties van je bedrijf. En goede administratie scheelt overigens ook een hoop frustratie, tijd en geld

Meer info

Stel een financieel plan op

Zet eens op een rijtje wat je allemaal nodig hebt om je bedrijf te starten. Kijk hoe je dit financiert en bereken hoeveel winst je gaat maken.

Meer info

Maak een privé begroting

Bekijk goed of je plan past bij jouw privésituatie. Levert de onderneming genoeg op om van te kunnen leven en heb je voldoende buffers om tegenvallers op te vangen?

Meer info

Je bent klaar om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel

De laatste halte en het ondernemerschap kan echt beginnen. Op naar de kamer van Koophandel!

Meer info
Al % klaar

Doorloop alle stappen voor het Starterscertificaat

Doorloop alle stappen van ons stappenplan. Bij iedere stap die je hebt afgerond activeer je een vinkje. Heb je ze allemaal gelezen, dan ontvang je per mail jouw starterscertificaat. Hiermee vergroot je de kans dat jouw onderneming een succes wordt!

Complimenten!

Je hebt goed nagedacht over de start van je eigen onderneming. Staan alle lichten op groen dan kan je vol energie van start! Toch nog vragen of advies nodig? Hieronder bezoek je direct onze agenda voor het actuele trainingsaanbod.

Wij helpen je graag verder op weg.

Agenda

Ontvang het Startersloket certificaat

[Err_StappenplanFout]

Je ontvangt binnenkort een e-mail met jouw Starterscertificaat

Al % klaar