Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

"Doe, ontdek en groei!”

Martine de Boer, Het Kruispunt

Onze nieuwe Starter in Beeld is Martine de Boer (1991) uit Oosterblokker. Na de havo studeerde zij Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en studeerde zij af in de richting jeugdzorgwerk. Zo’n drie jaar geleden startte Martine met haar eigen bedrijf: Het Kruispunt in Hoorn, een coachingspraktijk voor kinderen en jongeren.

“Soms kun je wel wat hulp gebruiken in een lastige situatie. Je hebt zelf al veel geprobeerd, maar bent het overzicht kwijt of weet niet meer hoe je verder kunt. Ook je ouders weten even niet hoe ze je verder kunnen helpen. Het is dan fijn als iemand van buitenaf met je meekijkt.” Zo omschrijft Martine haar bedrijf, Het Kruispunt Ontwikkeling & Ondersteuning.

Het begin

“Aan mijn laatste stage op het speciaal voortgezet onderwijs in Purmerend hield ik een baan over. Helaas was dit wegens bezuinigingen van korte duur. Ik begon te solliciteren maar gooide nog voor ik reactie kon krijgen, het roer om. Wat als ik het zelf zou gaan proberen?” En zo geschiedde: op 17 september 2014 schreef Martine zich als ondernemer in bij de Kamer van Koophandel.

“Ik kom uit een ondernemend dorp met een stevige basis en vertrouwen”, aldus Martine. “Ik woonde nog thuis en had niets te verliezen. Ik maakte een overzicht met welke diensten ik aan kon bieden en daar ging ik – het diepe in. Maar als je in het diepe springt, leer je snel zwemmen. Ik leerde dat mond-tot-mond reclame voor mijn vak het beste werkt. Hulp vragen omdat je kind dreigt vast te lopen of dit al doet, is niet altijd even makkelijk. Je brengt het dierbaarste om je heen naar iemand toe: natuurlijk wil je daar een gevoel, vertrouwen en een soort zekerheid bij. Dat kun je niet overbrengen in een krantenartikel.”

Maatwerk en creativiteit

Als kind- en jeugdconsulent ziet elke werkdag van Martine er anders uit. “Ieder kind is anders en dit zorgt voor maatwerk. Je leert het beste wanneer je iets leuk vindt. Daarom probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij de interesses: van tekenen tot bouwen, wandelen, fietsen, schilderen, rollenspellen of een bordspel spelen. Daarbij probeer ik mijn coachingmethodes op een creatieve manier in te voegen.”

De kinderen zijn dan ook Martines grootste drijfveer als ondernemer. “Ik heb al veel fantastische kinderen mogen ontvangen. Ieder met een eigen vraag – groot of klein. De oplossing ligt soms om de hoek, maar vind het maar eens. Ik richt me op het moment vooral op kind en jeugd tot 16 jaar oud. De kinderen worden vaak door de ouders zelf aangemeld.” Waar ze zelf het meest trots op is? “Op de blijvende resultaten. Geen pleisters plakken maar daadwerkelijk wonden helen. Ook zie ik in alles kansen. Daarin onderscheid ik mezelf van anderen.”

Concurrenten? Samenwerkingspartners!

Als jonge ondernemer heeft Martine veel geleerd over zichzelf en het ondernemerschap. “Uiteraard is mijn studie een belangrijk onderdeel geweest, maar niet alles van mijn studie heeft waarde. Ik leer elke dag bij en blijf mezelf ontwikkelen. Zo heb ik onlangs de opleiding tot therapeut emotiemanagement afgerond. Ook heb ik geleerd dat concurrentie niet echt bestaat: wel samenwerkingspartners. Ik heb veel collega’s ontmoet, allen met hetzelfde doel: kinderen helpen. Hoe mooi is het dat je daarin van elkaar kunt leren? Samen brainstormen, schakelen en dus niet stilstaan. Ik ken veel collega’s met ieder een eigen specialiteit. Als het voor een ouder of kind beter is dat zij hulp krijgen op een ander vlak, dan zal ik dat eerlijk zeggen.” Martine is ambitieus als het gaat om de toekomst van haar bedrijf. “Naast mijn eigen bedrijf heb ik samen met Wendy Brockhoff een nieuw initiatief opgericht: Stichting Klots. Hiermee kunnen we groepsactiviteiten voor zowel kinderen als volwassenen aanbieden. Een verrijking naast mijn eigen praktijk!”

Netwerk

Het mooiste aan ondernemen is volgens Martine de vrijheid en talloze mogelijkheden. “De minder leuke kant blijft toch de administratie”, lacht ze. “Dat heeft niks met het werken met kinderen te maken, maar hoort er helaas gewoon bij. Mijn netwerk onderhoud ik zelfstandig – maar ik zou me best aan willen sluiten bij een vereniging.”

Jezelf ontwikkelen

Martine heeft veel geleerd door in het diepe te springen. Voor andere starters of zzp’ers heeft ze dan ook een aantal tips. “Ik zou andere starters of zzp’ers dan ook mee willen geven: doe, ontdek en groei. Vergeet niet dat je je mening of visie altijd kan bijstellen. Op deze manier ben je juist sterk. Ga mee met de ontwikkelingen!”

Wil je meer weten over Martine of haar bedrijf? Kijk dan op www.hetkruispunthoorn.nl of e-mail naar info@hetkruispunthoorn.nl.

Ben of ken jij een enthousiaste ondernemer met een inspirerend verhaal?

Tip onze redactie via onderstaande aanmeld-knop.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Geen belasting tot een winst van € 30.339,- in 2022 als (startende) ondernemer


Extra aandachtspunten voor btw-aangifte 4e kwartaal 2021


Lees meer

Nieuws

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2022

Vanaf vandaag krijg je als (startende) ondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. Je mag alleen nog met toestemming consumenten bellen voor een verkoopgesprek, er komt statiegeld op kleine plastic flesjes en de btw-regels voor internationale webshops veranderen. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.

Heropening samenleving zorgt voor fors meer cateringbedrijven

Er waren in mei 61 procent meer startende bedrijven in de horeca dan in dezelfde maand vorig jaar. Die stijging is bijna volledig toe te schrijven aan de eventcatering, meldt de Kamer van Koophandel (KVK) woensdag. Volgens hoogleraar Erik Stam heeft dat alles te maken met het wegvallen van de coronamaatregelen.

Lees meer