Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Gerard Brandsen

"Ik miste de gemoedelijkheid die ik zo belangrijk vind in mijn werk"

Gerard Brandsen is per 1 april 2019 gestart met zijn eigen garagebedrijf Gerard Brandsen Autoservice. Lees hieronder zijn verhaal en laat je inspireren.

Gerard Brandsen (47) uit Wervershoof heeft na zijn middelbare schoolopleiding voor autotechniek in Apeldoorn bij een tweetal autodealers gewerkt. In zijn werk heeft hij altijd veel vrijheden gekregen om in de visie van het bedrijf doelen en resultaten te halen. Toen na een overname het bedrijf waar hij als laatste werkte, 10x zo groot werd, verdween de gemoedelijkheid die Gerard altijd zo belangrijk vindt in zijn werk.  Een eigen bedrijf zat altijd al in zijn gedachten en nu was het moment aangebroken om dat ook serieus te onderzoeken. Per 1 april jl. is Gerard Brandsen Autoservice een feit.

Overname

Gerard kwam in zijn zoektocht een bestaand garagebedrijf in Medemblik tegen om over te nemen. Een hele stap. “Een accountantsbureau met ervaring in het starten en overnemen van een bedrijf heeft mij begeleid” geeft Gerard aan. “Ik kreeg bij de overname te maken met onroerend goed, equipement, cijfer analyses, milieu en regelgeving, waardoor ik het lastig vond om goed overzicht te houden. Het gaf mij rust om het accountantsbureau erbij te betrekken die kennis en ervaring heeft met dit soort termen en processen. De bijeenkomsten van het Startersloket zijn ook onderdeel geweest van mijn voorbereidingen. Mensen met éénzelfde ondernemerswens ontmoeten was inspirerend”, aldus Gerard.

Passie en trots

Oprechte aandacht voor de klant vindt Gerard belangrijk en dat is ook waarin hij het verschil wilt maken. Een moderne, professionele garage met oprechte en persoonlijke aandacht voor de klant. “Ik ben trots dat ik ondanks mijn 47 jarige leeftijd toch de stap heb genomen en lekker bezig ben. De vrijheid in denken en doen is prachtig en geeft veel energie. Uiteraard is er ook twijfel geweest. Je weet wat je hebt en dat geef je zo allemaal op. De onzekerheid is minder fijn. Maar het brengt je ook zoveel als je werkt met plezier” aldus Gerard.

Werkdag

Een werkdag bestaat uit het uitvoeren van reparaties en onderhoud. Doordat het een universele garage is , krijg je zeer jonge en oudere auto’s en dus ook een variëteit aan klanten. Tussendoor ook onderdelen bestellen, voorraadbeheer, factureren en overleggen met klanten. “De afwisseling van werken met je handen en commercieel bezig zijn, vind ik prachtig” geeft Gerard aan. In de toekomst zou ik graag meer tijd willen besteden aan de in- en verkoop van occasions.

Lastig

Hoe je jezelf nu bekend maakt vindt Gerard nog moeilijk. Is mond-tot-mondreclame voldoende? Moet je adverteren in de krant of langs het sportveld? Dat ben ik nog wel aan het aftasten, geeft Gerard aan. Waar ik op het moment wel aan mee doe is een welkomstgeschenk voor nieuw inwoners van Medemblik waarin allerlei vouchers zitten van lokale bedrijven.

Ook wil ik graag alles zelf weten en kunnen. Dat is echter onmogelijk als ondernemer. Er verslapt dan weer aandacht voor iets anders. De boekhouding doe ik daarom toch niet zelf.

Tips

Schroom niet om mensen bij je plannen te betrekken. Je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden. Een belangrijke eigenschap van een ondernemer vindt Gerard commercieel zijn. Dat moet wel in je zitten. Verder zijn er zoveel mensen en zoveel manieren om je doel te behalen, geeft Gerard aan. Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, als van dingen die je niet hebt gedaan!

Geïnteresseerd? Bezoek Gerard Brandsen Autoservice op Nijverheidsweg 3 in Medemblik of neem contact op via deze link.

Ben of ken jij de nieuwe Starter in Beeld? Meld je hieronder aan!

agenda

Data ophalen ...

Blog

5 tips om als ondernemer jouw creativiteit aan te wakkeren


3 zaken die je kunt doen om financieel gezond te ondernemen


Lees meer

Nieuws

Demissionair kabinet zet streep door coronasteunpakketten

De steunpakketten houden na september definitief op. Het demissionaire kabinet zet een streep door de generieke coronasteun, maar houdt nog wel een vinger aan de pols bij een paar sectoren en zelfstandigen.

Opnieuw minder aanvragen voor loonsteun bij NOW-loket

Nederlandse bedrijven die getroffen zijn door corona hebben opnieuw minder behoefte aan loonsteun. Uitkeringsinstantie UWV heeft na twee weken 8600 aanvragen binnengekregen voor de zesde periode van NOW-steun. Vorig kwartaal dienden nog 19.000 bedrijven een verzoek in.

Lees meer