Aanvullende regelingen voor de Horeca, Detailhandel en EvenementenbrancheVoor een aantal branches zijn er aanvullende regelingen in het leven geroepen om de gevolgen van de corona maatregelen te verzachten. Het gaat hierbij om: - TVL-opslag Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA) - Eenmalige opslag Voorraad Gesloten detailhandel (VGD) - Subsidie voor ondernemers en toeleveranciers evenementenbranche Hieronder lichten we bovenstaande regelingen nader toe. TVL-opslag Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA)Verplicht gesloten horecaondernemingen ontvangen in het 4e kwartaal van 2020 1 keer een opslag bovenop de TVL-subsidie. Deze opslag Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA) is minstens 2,8% van je omzetverlies. Dit percentage neemt toe als het omzetverlies groter wordt. De maximale opslag is 20.160 euro, belastingvrij. Gesloten horecaondernemingen die zich tussen 29 februari 2020 en 15 maart 2020 hebben ingeschreven in het handelsregister ontvangen een vaste opslag van 101 euro. Bereken je verwachte opslag vanaf eind januari 2021 via de adviestool TVL van RVO. De extra subsidie geldt voor deze SBI-codes:
Voorwaarde is dat één van deze SBI-codes op 15 maart vermeld staat als hoofdactiviteit in het KVK Handelsregister bij de hoofdvestiging van je bedrijf. Je vindt deze SBI-code in de adviestool van RVO. Event-cateringbedrijven en hotel-restaurants kunnen geen gebruik maken van deze subsidie. De subsidie is bedoeld voor aanpassingen aan de 1,5 meter afstand en om te helpen met kosten voor kuchschermen, voedselvoorraad die bederft en aanleg en overkapping van buitenterrassen. De extra subsidie is gekoppeld aan TVL Q4 2020 en wordt automatisch bij de TVL opgeteld. Kom je niet in aanmerking voor TVL Q4 2020, dan heb je geen recht op deze extra ondersteuning. Gesloten eet- en drinkgelegenheden die zich tussen 29 februari en 15 maart 2020 hebben ingeschreven in het KVK-handelsregister ontvangen een vaste opslag van 101 euro. Eenmalige opslag Voorraad Gesloten detailhandel (VGD)Op 18 december werd bekend dat de verplicht gesloten non-food detailhandelbedrijven de eenmalige opslag Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD) ontvangen bovenop de TVL subsidie in het 4e kwartaal van 2020. Deze subsidie is bedoeld als tegemoetkoming voor de kosten van (kerst)voorraad die niet meer verkocht kan worden en is belastingvrij. VGD is bedoeld voor ondernemers die met hun hoofdactiviteit geregistreerd staan met een sbi-code die onder gesloten detailhandel valt. Alle voorwaarden van TVL, zoals 30% omzetverlies in het 4e kwartaal 2020 zijn van toepassing. De omzetcijfers van het 4e kwartaal worden vergeleken met dezelfde periode in 2019. Er is dus geen aangepaste voorwaarde omzetverlies in verband met de timing van de lockdown per 15 december. De VGD is minstens 2,8% van het omzetverlies bovenop het bedrag aan TVL. De maximale subsidie is 20.160 euro. Gesloten non-food detailhandelbedrijven die zich tussen 29 februari en 15 maart 2020 hebben ingeschreven ontvangen 101 euro. De opslag wordt automatisch toegevoegd aan TVL van het 4e kwartaal. Hier hoef je niets extra’s voor te doen. Subsidie voor ondernemers en toeleveranciers evenementenbrancheHet kabinet ondersteunt ondernemers en toeleveranciers in de evenementenbranche met een module voor Q4 2020 en Q1 2021. De evenementenmodule voor Q4 2020 gaat naar verwachting in de tweede helft van januari 2021 open voor een periode van 4 weken. De evenementenmodule voor Q1 2021 gaat naar verwachting open in het eerste kwartaal van 2021. Over de aanvraagprocedure wordt later meer bekendgemaakt. De module geldt voor bedrijven in en toeleveranciers van de evenementenbranche die aan alle voorwaarden voldoen:
|
agendaData ophalen ...
BlogLees meerNieuwsOok steunmaatregelen voor startende ondernemersOok recent gestarte ondernemers kunnen profiteren van de steunmaatregelen van het kabinet. Dat is een van de onderdelen van een nieuw pakket, dat vanmiddag wordt gepresenteerd. Starters vielen tot nu toe vaak buiten de boot, omdat veel steun wordt gebaseerd op cijfers van vóór maart vorig jaar, voor de coronacrisis dus. ![]() Miljarden extra steun om bedrijven door crisis te helpenHet kabinet trekt nog een keer de portemonnee om bedrijven door de coronacrisis te helpen. De extra hulp gaat zeker 4,5 miljard euro kosten, melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Dat bedrag komt bovenop de miljardensteun die al was toegezegd. ![]() |